16 sept. 2009

Datoria inainte de toate


Legea Datoriei opereaza in sfera obligatiilor morale, spirituale, materiale si sociale dar datoria nu este pentru un mason doar declarativa ci intotdeuna fapta.
Marele Maestru Sadoveanu declara in 1934 urmatoarele: "Inteleg sa servesc o Masonerie de fapte, iar nu de vorbe". Doi ani mai tarziu, fratele Julian M. Peter spunea: "Legile morale ale Masoneriei nu trebuie doar contemplate si exprimate in formule elegante, generoase, ci mai ales trebuie aplicate."
Faptele masonilor nu intotdeauna sunt vizibile dar ei lucreaza tacut si temeinic pentru binele umanitatii.
Scriitorul german G.E. Lessing a formulat un adevar simplu dar evident: "Adevaratele fapte ale masonilor sunt intr-atat de mari, tintesc atat de departe, incat pot trece secole in sir, pana ca omul simplu sa poata spune: Iata ce au facut ei! Si cu toate astea, masonii nu si-au facut decat datoria".
Cind obtinem un succes, nu il revendicam. Nu revendicam aderarea nici in NATO, nici in UE! Misterul din jurul Masoneriei, care se regăseşte peste tot în lume, se datorează faptului că actele de caritate întreprinse nu se fac cu ostentaţie sau publicitate. Insa este perfect adevarat ca Masoneria din România este săracă pentru că ţara este săracă.
Aceste lucruri nu sunt simple speculatii, ele se bazeaza pe rolul hotarator pe care l-a avut Ordinul de-a lungul veacurilor...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu