31 oct. 2009

Admiterea in Masonerie



Condiţia esenţială pe a putea fi primit în Ordin este credinţa în Divinitate şi în nemurirea sufletului, Divinitate denumită generic Marele Arhitect al Universului.
Ordinul este deschis pentru bărbaţii de orice rasă sau religie, de buna reputaţie şi care indeplinesc condiţia esenţială de admitere menţionată mai sus.
Francmasoneria Regulară Universală este practicată de numeroase Mari Loji independente ce respectă cu stricteţe condiţia de baza pentru accederea în Ordin, respectiv credinţa în Fiinţa Supremă şi în nemurirea sufletului, precum şi acele minunate cutume ale Fraţiei, cunoscute sub denumirea de Landmark-uri. Există însă unele Mari Loji, precum şi alte corpuri pretins masonice care nu cer membrilor să creadă în Fiinţa Supremă şi le permit acestora să dezbată şi să adopte în Loji rezoluţii pe teme politice. Aceste Mari Loji, precum şi organizaţiile pretinse masonice nu sunt recunoscute de întreaga Francmasonerie Universală Regulară.
În concluzie, Francmasonul este dator în primul rând să-şi facă datoria faţă de Creatorul Suprem - indiferent sub ce nume este cunoscut - potrivit credintei sale şi apoi să-şi slujeasca cu devotament şi loialitate ţara.


Fiecare profan care isi depune cererea de a fi initiat se afla in majoritatea cazurilor sub cautiunea morala a unui Francmason dar exista de asemenea si candidaturi spontane . Pentru ca dosarul de candidatura sa fie intocmit este necesara o cerere adresata Venerabilului nostru impreuna cu un CV detaliat, la adresa de mail rlnicufilip@yahoo.com . In principal, urmeaza, dupa un prim contact o serie de interviuri cu frati ai Atelierului, care vor permite Lojei sa judece compatibilitatea profanului cu valorile noastre si gradul dorintei sale sincere de a ni se alatura.

7 comentarii:

  1. da, Marele Orient al Frantei se considera neregular, si Marea Loja Feminina la fel, etc..

    RăspundețiȘtergere
  2. si cel mai interesant este ca ... cant nu ai citim despre initiere si sti toata randuiala si cat nu ai fi pregatit pentru initiere la respectivul moment al initierii retraiesti niste emotii pe care nici un neinitiat nu le-ar putea reda..

    RăspundețiȘtergere
  3. Inteleg ca se vorbeste numai despre barbatii, cum se procedeaza in cazul unei femeii in initiere daca se face inteleg ca difera chiar cunoasterea si drumul parcurs pina la initiere

    RăspundețiȘtergere
  4. poate nu sunt eu cel mai indreptatit sa va raspund la o astfel de intrebare, eu sunt membru al unei loji regulare, unde intr-adevar femeile nu au acces conform cutumelor. Insa gasiti informatii interesante pe net despre Marea Loja Mixta din Romania sau marea Loja Feminina, unde cu siguranta veti avea parte de cea mai buna indrumare.

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, m-i sa mai spus ca acolo pot gasi raspunsul, insa nu mi se raspunde probabil tot din cauza cutumilor sau il gasesc in linii generale ce cuprinde acest capitol si totusi insist si rog daca ati putea sa ma ajutati cu o adresa concreta unde as putea gasi raspunsul si solutia.

    RăspundețiȘtergere
  6. Puteti scrie D-lui Vlad Sauciuc, Marele Maestru al Marii Loji Mixte din Romania
    vsauciuc@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  7. Obositoare interfata paginii! Bleah! Nici nu mai citesc!

    RăspundețiȘtergere