3 aug. 2010

Sa bati cu putere la poarta Templului!


Masoneria practicata la noi interzice prozelitismul. Ea se poate face cunoscuta prin mijloace media, dar nu are o actiune directa de contactare a unor personalitati sau unor persoane. Totusi incurajeaza contactul de introducere pentru profanii care au fost recomandati de catre Frati si pe care acestia ii considera ca fiind in acord cu valorile Masoneriei. Fiecare profan care isi depune cererea de a fi initiat – de a parcurge ritualul de initiere – se afla in majoritatea cazurilor sub cautiunea morala a unui membru al asociatiei. Exista deasemenea, si ele sunt incurajate, candidaturile spontane.
Pentru ca dosarul de candidatura sa fie intocmit este necesara o cerere adresata unui venerabil al unei loje care se afla cel mai aproape de domiciliul profanului sau direct la secretariatul unei Mari Loje. In principal urmeaza, dupa un prim contact , o serie de interviuri cu fratii Atelierului, care vor permite Lojei sa judece compatibilitatea lui cu valorile Masoneriei si gradul dorintei sale sincere de a se alatura asociatiei si de a intelege si practica valorile sale. Toate informatiile transmise oficial asociatiei sunt oricand accesibile si pot fi modificate de catre profanul care depune cererea.
Orice examinare a candidaturii este in mod egal o judecata subiectiva a ceea ce ar fi noul frate in Masonerie – daca el si-ar gasi locul – cat si o judecata asupra capacitatii Lojei de a include in armonie un nou participant si de a-i aduce ceva care sa-l ajute in evolutia lui personala.
Intrarea in Masonerie este din acest punct de vedere foarte dificila insa iesirea este usoara, este necesara de fapt o simpla cerere…
Noi nu avem ca strategie acumularea initierilor si nu consideram ca importanta sociala vitala a Masoneriei este o consecinta a numarului de membri. Autoritatea noastra provine doar din pastrarea si continuarea unei traditii istorice. Noi nu suntem o asociatie de origine recenta, ci o institutie verificata intr-o perioada lunga de timp istoric; ea depaseste fluctuatiile politice ori de regim social. Masoneria nu a incetat sa existe nici atunci cand ea fost desfiintata de catre autoritatile statutului pentru ca esenta sa nu rezida in membrii sai, ci in valorile pe care le apara.
Calitatea de Mason poate fi dobândită deci numai prin inițierea într-o Lojă regular constituită si corect consacrata iar aptitudinile de mason se deprind mai ales prin frecventarea Lucrărilor și însușirea semnificației simbolurilor; activitatea rezumată numai la studii individuale este insuficientă și nerelevantă.
Poate deveni francmason un profan, atunci când:
- crede în Marele Arhitect al Universului și în nemurirea sufletului;
- are vârsta de 21 de ani impliniți sau de minim 18 ani dacă este fiu de mason;
- este bărbat liber și de bune moravuri, are o bună reputație și purtări ireproșabile;
- are mijloace onorabile de existentă;
- are cultură și aptitudinile necesare pentru a înțelege și aprofunda învățăturile masonice;
- solicită admiterea în Ordin;
- se supune legilor țării noastre;
- să nu fi fost condamnat penal și să nu fie în curs de urmărire penală;
- trăiește cinstit;
- practică justiția (dreptatea);
- iubește aproapele;
- lucrează fără răgaz pentru realizarea fericirii omenirii și urmărește emanciparea ei progresivă și pașnică.

Rugam persoanele interesate, care s-au pregatit cu adevarat, sa acceada in tainele si privilegiile noastre sa trimita CV-urile detaliate la adresa de email luxetenebris@yahoo.com  pentru a fi inaintate si supuse scrutinelor.

2 comentarii:

  1. Vroiam sa intreb daca imaginea este luata din urmatorul film ce infatiseaza initierea unui frate. - http://www.youtube.com/watch?v=CqVSalm-OeE&feature=related
    Un blog excelent! Va salut si va imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  2. Iubite Frate,
    Iti multumesc pentru aprecierile tale si te astept oricand aici, in acest spatiu virtual.
    Imaginea este aleasa aleator, dar in asa fel fel incat sa reprezinte umilul postulant din pasajul gradului de ucenic.
    Te imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere