25 mai 2011

Masoneria ame­ricană este cu­reaua de transmisie a CIA

Interviu cu Suveranul Mare Comandor al Supremului Consiliu al Ritului Scoţian Antic şi Acceptat al Franţei, Hubert Greven.
- Ce autoritate are Supremul Consiliu al Franţei?
H.G: Supremul Consiliu al Franţei este jurisdicţia cea mai veche, funcţionează din 1804. Îşi recrutează membrii dintre maeştrii masoni ai Marii Loji a Franţei şi nu are niciun contact cu Marea Lojă Naţională Franceză, care se află în jurisdicţia masoneriei engleze. Supremul Consiliu este autoritatea care dirijează ritul scoţian, cel mai practicat rit din lume, care are rădăcini templiere, alchimice, cabalistice, în general are particularitatea de a îngloba elemente ale altor spiritualităţi care, altfel, ar fi dispărut.
Prin vechimea sa, Supremul Consiliu este recunoscut ca o notorietate în totalul jurisdicţiilor regulare. Există 32 de Supreme Consilii în lume care vor să se revină la puritatea ritului, pentru că principiile originare au fost deformate de alte Supreme Consilii, în particular de cel al Statelor Unite.
- În ce sens a fost deformat ritul?
H.G: Jurisdicţia Sud (cea mai veche) şi Jurisdicţia Nord (creată mult după aceea) ale SUA au corupt principiile originare pentru că anumiţi fraţi n-au­ înţeles sensul profund al învăţăturilor ritului şi au deformat în special componenta spirituală, transformând ritul într-o curea de transmisie a unei religii. Sau, cum e cazul Marelui Orient al Franţei, au suprimat orice dimensiune spirituală a ritului.
Marea Lojă a Franţei nu posedă adevăruri revelate, doreşte să se păstreze ca o masonerie fără dogme şi de aceea nu are legături cu masoneria anglo-americană, care are rădăcini în religii stabilite. Marea Lojă a Franţei se distanţează clar şi de Marele Orient, care este obedient dogmatic, este un ordin antireligios şi anticlerical.
- Ştiam că masoneria americană este foarte prezentă în Europa şi chiar „a aprins lumina" masoneriilor din estul şi centrul Europei.
H.G: Masoneria americană a ajuns în Europa prin intermediul NATO. Este o masonerie cu caracter politic, care vrea să-şi favorizeze îndeplinirea scopurilor hegemonice. Masoneria americană este cureaua de transmisie a CIA şi este folosită pentru a cuceri avantaje politice şi economice. Când vor să penetreze o anumită zonă, trimit înainte masoneria să recruteze şi să-şi facă aliaţi pentru a-şi satisface ambiţiile politice şi economice. Jurisdicţia Sud este cureaua de transmisie a NATO şi a spionajului american.
- Dar Marele Orient francez, atât de activ odată?
H.G: Marele Orient al Franţei este foarte activ şi acum. Este preocupat exclusiv de problemele societăţii, este o masonerie militantă, cu caracter politic. RSAA este orientat pe perfecţionarea omului, pe spiritualitate, de aceea noi, speculativii, preferăm să construim poduri de comunicaţie între oameni.
Jurisdicţia Sud (cea mai veche) şi Jurisdicţia Nord (creată mult după aceea) ale SUA au corupt principiile originare pentru că anumiţi fraţi n-au înţeles sensul profund al învăţăturilor ritului şi au deformat în special componenta spirituală, transformând ritul într-o curea de transmisie a unei religii. Masoneria americană a ajuns în Europa prin intermediul NATO. Este o masonerie cu caracter politic, care vrea să-şi favorizeze îndeplinirea scopurilor hegemonice.

Un comentariu: