1 mai 2011

Printul Eduard, Duce de Kent

La nunta regala a Printului William cu Kate Middleton, un eveniment deosebit de important care avut loc vineri, 29 aprilie 2011, a fost prezent binenteles si unchiul sau, Ducele de Kent. Cei initiati stiu poate ca Alteta Sa este din 1967 Prea Respectabilul Mare Maestru al Marii Loji Unite a Angliei (UGLE), considerata Loja Mama a Lumii de catre Masoneria regulara. Este insa cunoscut de profani mai degraba ca Presedinte al Clubul „All England Lawn Tennis and Croquet”, oferind de obicei trofeele Turneului de la Wimbledon, intr-o ceremonie oficiala.
Printul Edward, reprezentant de frunte al Casei de Windsor, este deci un membru al familiei regale britanice, al 24 lea in ordine succesorala la tronul Marii Britanii si detine titlul nobiliar de Duce de Kent inca din 1942. S-a născut la 9 octombrie 1935 la Londra iar tatal lui a fost Printul George, Duce de Kent, al patrulea fiu al regelui George al V-lea si al Reginei Mary. Mama sa a fost Ducesa de Kent (nascuta Printesa Marina a Greciei și Danemarcei), fiica Printului Nicolae al Greciei si Danemarcei si a Marii Ducese Elena Vladimirovna a Rusiei. Ca nepot al unui suveran britanic pe linie masculina, este deci print al Regatului Unit. La 25 august 1942, tatal sau, Mare Maestru din Trecut, a murit intr-un accident de avion în Scotia si Eduard în varsta de doar sase ani i-a succedat ca Duce de Kent, Conte de St Andrews si Baron Downpatrick. Mai tarziu, in 1959, a preluat si locul lui din Casa Lorzilor, fiind supus indatoririlor regale de la o varsta frageda. La 16 ani a purtat sicriul unchiului sau, Regele George al VI-lea la funerariile din 1952 iar apoi a participat la incoronarea verisoarei sale Regina Elisabeta a II-a. Este casatorit din 1961 cu Ducesa Katharine Worsley și au impreuna trei copii, George Windsor-Conte de St Andrews, Lady Helen Taylor si Lordul Nicholas Windsor.
Se cunoaste faptul ca cinci monarhi britanici au fost francmasoni: George IV, William IV, Edward VI, Edward VIII, George VI.

Regele Mihai I participat in calitate de invitat special la nunta regala, impreuna cu fiica sa, Principesa Margareta. Majestatea Sa este inrudit cu familia regala britanica, fiind stranepotul Reginei Victoria a Marii Britanii si var de gradul trei al Reginei Elisabeta a II-a, precum si al Ducelui de Kent.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu