22 iul. 2011

Prima Gală a Premiilor Masoneriei

Ateneul – locul de desfăşurare a primei Gale a Premiilor Masoneriei şi Academiei Române – a devenit o adevărată fortăreaţă, fiind înconjurat cu garduri de protecţie şi păzit de bodyguarzi, jandarmi şi poliţişti. EVZ a transmis cele mai importante momente ale galei.
Prima Gală a Premiilor Marii Loji Naţionale din România (MLNR) şi Academiei Române a început la ora 19. Evenimentul, organizat la Ateneul Român, se doreşte a deveni unul anual şi de referinţă. Zona din jurul Ateneului a fost înconjurată cu garduri de protecţie ce poartă sigla “Administraţia Străzilor” şi este păzită de Poliţia Locală, firme de protecţie şi pază, Jandarmerie şi Poliţie.
Potrivit lui Remus Borza, Mare Orator al MLNR, se acordă şapte premii, în domenii precum ştiinţele exacte, aplicate, economie, medicină, diplomaţie, învăţământ şi IT.
Premiile nu sunt destinate exclusiv masonilor, ci oricărui român, indiferent de sex şi religie ori dacă este rezident sau nu în România, care a excelat în cursul anului 2010. Fiecare premiu e a câte 10.000 de euro. “Dorim să repunem în drepturi adevăratele valori din România, deoarece, în ultimii ani, în ţara noastră, iar presa are o culpă majoră în această cauză, au fost promovate inconştient non-valori. Tocmai de aceea, spre exemplu, noi nu acordăm premii fotbaliştilor”, declară Marele Orator Borza.
Pentru cele şapte premii au existat 350 de nominalizări, din partea unor universităţi, dar şi ONG-uri, în cadrul Academiei Române fiind formate comisii care au selectat.
MLNR este formată în prezent din 363 de Loji şi numără în jur de 10.000 de membri.

CÂŞTIGĂTORI:

Premiul Grigore Moisil pentru Ştiinţe Exacte a revenit lui Gheorghe Păun, membru corespondent al Academiei Române.
Premiul Henri Coandă pentru Ştiinţe Aplicate îi revine prof. dr. petre Teodorescu, membru al Academiei de Ştiinţe Tehnice, profesor la Universitatea Bucureşti.
Premiul Carol Davila pentru Medicină i-a fost acordat lui Fior Dafin Muresanu.
Premiul Eugeniu Carada pentru Economie îi revine prof. dr. Bogdan Murgescu, Facultatea de Istorie, Universitatea Bucuresti
Premiul Nicolae Titulescu pentru Diplomatie/Politologie îi revine lui Marius Lazurca, ambasadorul României la Chisinău.
Premiul Spiru Haret pentru Educatie/Mediu/Social a fost acordat prof. dr. univ. Marian Vasile, de la Institutul de Cercetare a Calitătii Vietii din cadrul Academiei Române.
Premiul Constantin Brâncusi pentru Artă/Cultură a fost acordat criticului iesean, Valentin Ciuca

http://www.evz.ro/

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu