2 sept. 2011

Infiintarea Supremul Consiliu Roman

Dorim sa subliniem ca acesta NU este un comunicat oficial ci doar a fost emanat din sentimentele de bucurie sublima si mandria deplina a Fratilor romani, intr-un moment grandios pe care-l putem considera istoric pe drept cuvant, fara a gresi din nici un punct de vedere si care trebuie celebrat ca atare.

Ceremoniile oficiale de consacrare si instalare a Supremului Consiliu Roman de Rit Scotian Antic si Acceptat de catre Supremul Consiliu al Frantei au loc în perioada 02-04 septembrie 6011, in acordul a peste 100 de Frati care lucreaza in gradele 4º-33º si cu participarea extraordinara a unor delegatii straine din partea Supremelor Consilii prietene (putem aminti aici pe Claude Collin, Alain Juriss, Max Icher, Pierre Brogly, Georges Bousquet sau Adrian Mac Liman).
Supremul Consiliu Roman, fondat in 2006 si care primeste acum Patenta de Recunoastere, este condus de Atotputernicul Frate Daniel Roman 33º, proclamat si intronizat Suveran Mare Comandor pentru un mandat de noua ani, alaturi de Locotenetul Mare Comandor, Puternicul Frate Ruslan Oprescu 33º. Speram ca va deveni un adevarat organism de elita, capabil să imbratiseze directiile progresiste ale unei Masonerii de secol XXI, pastrand insa pe deplin puritatea Ritului, in forma sa traditionala.
Tinutele ritualice au ca locatie centrala J.W. Marriott Grand Hotel din Bucuresti, intr-un cadru festiv, bine organizat si se incheie in mod fraternal printr-o agapa in onoarea tuturor participantilor.
Acest organism suveran pe teritoriul tarii noastre, recunoscut in calitate de pastrator de drept al Traditiei masonice de catre Supremul Consiliu al Frantei, doreste sa ofere viitorilor candidati o experienta initiatica deosebita pe parcursul Lucrarilor, prin transmiterea vie si continua a Ritului Scotian Antic si Acceptat. Nu se va pune accent niciodata pe cresterea numerica a membrilor corpurilor sale constitutive, ci numai pe inalta perfectionare de ordin filosofic si pe promovarea spirituala de tip calitativ.
Cu ocazia acestor evenimente deosebite, se reconfirma oficial si Tratatul de Alianta intre Supremul Consiliu Roman si MLNaR, condusa in prezent sub ciocanul Prea Respectabilului Frate Tudorel Nitulescu 33º, Mare Maestru in Scaun. In acelasi timp, pe linie simbolica s-a cimentat armonios la nivel inalt legatura profunda si totodata neintrerupta de amicitie si recunoastere dintre Grande Loge De Françe si Marea Loja Nationala a Romaniei, stabilita intre cele doua Obediente cu mult timp inainte.

Nu in ultimul rand, vrem sa va spunem ca toate acestea au demarat astazi, pe data de 2 septembrie cu comemorarea oficiala in cadrul Cimitirului Bellu a Ilustrului Frate Nicu Filip 33º, Marele nostru Maestru ad Vitam, trecut la Orientul Etern (orice prezentare a personalitatii sale cred ca este deja de prisos pentru cititorii nostrii…).


http://www.scrrsaa.ro/

2 comentarii:

  1. Felicit cu aceasta o cazie Fratii si urez perseverenta in continuare, drum continuu spre perfectiune si multa sanatate !!! Sa va ajute M.'.A.'.A.'.U.'. !!!
    Alaturandu-ma la mandria si bucuria domniilor voastre,
    va imbratisez fratern !
    V.'.S.'.M.'.

    RăspundețiȘtergere