12 oct. 2011

Am fost si suntem recunoscuti de Marea Loja a Frantei

In cautarea Adevarului, socul anuntat peiorativ s-a transformat in moment de bucurie si fervoare!
Avand in vedere unele articolele calomnioase si ridicari de embargouri imaginare venind din partea unor Obediente iregulare in cautare de prestigiu international care dau nastere disputelor interne nefondate la nivel de mass-media suntem datori, alaturi de alte publicatii credibile de profil sa lamurim unele aspecte ce tin de regularitatea masonica la nivel de jurisdictie pe teritoriul Romaniei de azi. Speram ca pe parcurs si alte jurnale vor publica aceste date care tin de realitatea obiectiva si nu cea contrafacuta prin interse meschine in defavoarea Ordinului Masonic.


Marele Maestru al Marii Loji Naţionale a României, Tudorel Niţulescu, explică într-un interviu pentru cotidianul.ro zvonurile privind retragerea sprijinului Marii Loji Masonice a Franței.
În această lună, pe 29 octombrie, Marea Lojă Naţională a României ține Conventul anual. Înaintea unui eveniment important persoane direct interesate și răuvoitoare vor să creeze o stare de conflict în Marea Lojă Națională a României. Iată de ce i-am solicitat un interviu Marelui Maestru al Marii Loji Naţionale a României, Tudorel Niţulescu.
Este adevărat că Marea Lojă Naţională a Franţei v-ar fi retras recunoaşterea de care aţi beneficiat până acum?
Cu toată fermitatea vă spun că nu este adevărat. Marea Lojă a Franţei ne-a transmis textual prin marele său Cancelar că nici nu se pune problema anulării tratatului de recunoaştere, de vreme ce noi respectăm cutumele Ritului Scoţian Antic şi Acceptat, respectăm regulile masoneriei universale, dar şi relaţiile de prietenie şi fraternitate cu Marea Lojă a Franţei. Pe de altă parte, avem confirmarea faptului că suntem total suţinuţi de Preşedintele şi în acelaşi timp Marele Maestru al Marii Loji Unite a Europei (GLUDE), cât şi de Supremul Consiliu al Franţei.
Despre aceste lucruri sunt informaţi membrii Marii Loji Naţionale a României?
Mulţumesc de întrebare. Să lămurim şi acest aspect. A existat în urmă cu două săptămâni un prim mail trimis de Marele Cancelar al Franţei Marelui Cancelar al Marii Loji Naţionale a României. Nu ştiu prin ce mijloace acest mail, care trebuia să fie confidenţial, a ajuns în posesia unor persoane fizice foarte rău intenţionate vizavi de Marea Lojă Naţională a României, printre ele figurând şi personaje excluse din Marea Lojă Naţională a României. Au fost două sau trei zile de confuzie generală între membrii Marii Loji Naţionale a României. Cerând lămuriri în Franţa, am primit un al doilea mail de la Marele Cancelar al Franţei, dar de data asta numai eu personal. În aceste condiţii, personajele interesate în a face rău Marii Loji Naţionale a României, cât şi României în general nu au mai avut acces la adevărata relaţie directă, onestă şi frăţească dintre noi şi Marea Lojă a Franţei. Acest al doilea mail a fost transmis ierarhic celor opt Pro Mari Maeştri Masoni ai Marii Loji Naţionale a României, care la rândul lor l-au transmis venerabililor lojii din teritoriu. În acest fel pe o filieră ierarhică normală toţi fraţii din Marea Lojă Naţională a României au fost corect informaţi despre faptul că nici o secundă Marea Lojă a Franţei nu a întrerupt relaţiile de recunoaştere şi prietenie cu Marea Lojă Naţională a României. Toate afirmaţiile mele le pot dovedi cu acte și mailuri.
Dar de ce a fost ales acest moment pentru a fi atacată Marea Lojă Naţională a României?
Două sunt motivele pentru care a fost ales acest moment. În primul rând, evoluţia pozitivă a relaţiilor noastre cu Marea Lojă a Franței, ca dovadă fiind faptul că în urmă cu o lună de zile Supremul Consiliul Francez, grad 33, s-a deplasat la Bucureşti şi a instalat Supremul Consiliu Român de grad 33. În aceste condiţii a fost creat cadrul armonios al respectării cutumelor masonice, toate subordonate Ritului Scoţian Antic şi Acceptat (Marea Lojă şi Supremul Consiliu). Al doilea motiv este dat de faptul că peste 3 săptămâni are loc evenimentul principal al anului masonic, şi anume Conventul anual al Marii Loji Naționale a României.
Răspunsurile dumneavoastră anterioare mă îndreptățesc să cred că evenimentul din 29 octombrie va fi un succes?
Da. În acest moment avem confirmări din 12 țări din Europa, care vor trimite delegații la Conventul nostru, iar Marea Lojă Națională a României este concentrată pentru organizarea acestui eveniment în condiții normale de respectare a cutumelor masonice, dar mai ales de a menține vertical, neîntinat și iubit crezul nostru: iubirea de neam și țară. Încă o dată vă asigur că nimic nu poate opri din drum Marea Lojă Națională a României. România are dreptul aprioric și mai ales în fața lui Dumezeu de a fi o țară respectată pe tot mapamondul. Depinde și de noi masonii ca acest lucru să devină realitate. Încercăm pe toate căile să-i ținem departe de fenomenul masonic curat și patriotic pe toți dușmanii țării din interior sau din afară.
Care este importanța Conventului pentru masoni?
Conventul este forumul suprem de conducere al Marii Loji Naționale a României. La Convent sunt ratificate toate decretele, care au fost date timp de un an de zile. Numai Conventul poate schimba constituții lojii. Din 3 în 3 ani Conventul alege noul Mare Maestru. Iată de ce evenimentul din 29 octombrie are importanța lui anuală, iar noi ne pregătim să fie un moment festiv pentru toți frații din obediența nostră, dar și o prezentare elegantă a României în fața invitaților din alte țări.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu