1 dec. 2011

Noua descoperire la Stonehenge

Ansamblul Stonehenge din Marea Britanie, datând din neolitic, a revenit în atenţia cercetătorilor după ce o serie de descoperiri recente plasează ritualurile de venerare a Zeului Soare într-o eră mult mai îndepărtată decât cea atestată şi pe o suprafaţă mult mai extinsă, potrivit Huffington Post.
Arheologii de la Universitatea din Birmingham au descoperit o serie de indicii odată cu localizarea a două peşteri la est, respectiv la vest de ansamblul Stonehenge. Specialiştii cred că acele grote au jucat un rol important în procesiunile de venerare a zeului Soare pentru a marca apusul şi răsăritul Zeului Soare, în timpul unei ample procesiuni care avea loc la solstiţiul de vară, cu mult înainte ca ansamblul Stonehenge să existe. Se pare că această celebrare era un proces foarte complex, asemenea unui pelerinaj care se întindea pe o zona mai extinsă din punct de vedere geografic, şi nu doar lângă ansamblul de pietre, care au fost ridicate mai târziu.
Localizarea celor două peşteri nu este deloc aleatorie, acestea situându-se pe două axe paralele, între care a fost construit ansamblul. Cele două grote simbolizează răsăritul şi apusul care încununează cea mai lungă zi din an.
Stonehenge este un monument neolitic situat în Anglia, în comitatul Wilshire şi este un ansamblu ce cercuri concentrice formate din blocuri imense de piatră.

Ionela S.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu