21 mai 2012

Precizari importante

La sugestia unui frate drag, vreau sa atragem atentia opiniei publice si mai ales profanilor care doresc sa bata la poarta Templului, sa analizeze cu mare atentie web site-urile pe care le acceseaza. Ma refer aici in special site-ul http://www.mlnar.ro/ , care nu reprezinta Marea Loja Nationala a Romaniei!
Actiuni subversive de acest gen care au loc, facute depersoane excluse din randurile noastre, aduc un mare deserviciu Francmasoneriei romane in general.
Diversiunile si lipsa de informare corecta a opiniei publice romane cat si internationale, aduc prejudicii nu numai Ordinului dar si poporului roman.
VIOREL DANACU, CATALIN RADUT, VLAD VASILE si altii, au fost exclusi definitiv din MLNAR prin votul Conventului anual din octombrie 2011. Dorim  sa specificam ca Lojile ATHENAEUM, PHOENIX, STEAUA DOBROGEI, TARA BARSEI si PREJMER au fost trecute in adormire!
Actiunile pe care cei de mai sus le intreprind in numele MLNAR sunt contrare Constitutiei, Regulamentului General sau tuturor cutumelor masonice, fiind lovite de nulitate. Nu  au legatura cu Marea Loja Nationala A Romaniei, care se dezice inclusiv de “evenimentul” care a avut loc pe 24 ianuarie a.c., la Brasov. De asemenea ne exprimam stupoarea ca memoria marelui mason roman, Nicu FILIP, cat si personalitatea sa, sunt folosite de cei care l-au exclus prin Hotarare Judecatoreasca in anul 2007 din Marea Loja Nationala a Romaniei, falsificand documente. Este realmente o intinare a verticalitatii si onoarei de mason.
Marea Loja Nationala a Romaniei, conform vechilor indatoriri si pe baza cutumelor Ordinului, in mod regular si constitutional NU ARE si NU VA AVEA nici un fel de relatii masonice cu Lojile mixte sau cu acele organizatii din tara si din strainatate care admit femei ca membri. Avem cunostinta despre existenta mai multor organisme autoproclamate „francmasonice”, care insa nu adera la principiile noastre traditionale, universal acceptate si cu care in consecinta refuzam categoric sa fim asociati. Vrem sa subliniem pe aceasta cale ca nu acceptam in nici un fel reprezentarea convingerilor noastre de catre astfel de asociatii obscure si iregulare.
Acest blog este dedicat Francmasoneriei Universale dar nu se afla organizat sub auspiciile nici unei Obediente din tara sau din strainatate.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu