7 mar. 2016

La multi ani, Doamnelor!

"La începutul tuturor lucrurilor mărețe se află o femeie!" spunea odată F.·. Alphonse De Lamartine, poet și scriitor francez... iată un gând minunat care ne pătrunde permanent spiritul.
Cu ocazia "Zilei Internaționale a Femeii", dorim tuturor mamelor și cumnatelor noastre ca această primăvară timpurie să le aducă căldură în suflet, căci ele ne dau Forța și Frumusețea de care avem atâta nevoie la lucrări. Fie că ziua de 8 Martie să le fie prilej de bucurie pentru că sunt cele care ne înseninează orice clipă a vieţii, pentru că sufletul lor știe ce este Iubirea!
Contrar persistenței clișeelor tradiționale în condiţiile unei lumi dominate de bărbaţi, Francmasoneria Regulară de R.·.S.·.A.·.A.·. respectă poziția actuală a femeii în societatea profană, condamnând discriminarea și violența care din păcate își fac încă simțită prezența în multe părti ale Globului. Deși emanciparea Femeii nu este finalizată, încercarile pentru depăşirea dezavantajelor sunt de actualitate și lupta pentru perfecționarea egalității continuă să fie purtată în fiecare zi, Ordinul nostru criticând de-a lungul timpului convenţiile sociale şi absurditatea acestora.

În așteptarea echinocţiului vernal, să ne oprim puțin din fervoarea muncii și să le aducem acum un frumos omagiu colectiv... LA MULȚI ANI FERCIȚI!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu