12 ian. 2016

Ultimele trei dorinte ale lui Alexandru cel Mare

Alexandru cel Mare, rege al Macedoniei a fost unul dintre primii mari strategi şi conducători militari din istorie. La moartea sa, la vârsta de 33 de ani, era stăpânul celui mai mare imperiu cucerit vreodată.
Înainte de a muri, şi-a chemat generalii şi şi-a spus ultimele trei dorinţe:

1.Sicriul să fie dus pe umerii celor mai buni medici ai vremii;
2.Comorile dobândite (aur, argint, pietre preţioase) să fie risipite pe drum până la mormânt;
3.Mâinile sale să atârne în afara sicriului, să poată fi văzute de toţi.

Unul dintre generali, surprins de cererea lui, l-a întrebat pe Alexandru care sunt motivele acestor dorinţe neobişnuite. Dar Alexandru a explicat:
1.Vreau ca medicii cei mai eminenţi ai vremii să-mi ducă sicriul şi în felul acesta să le arate tuturor cât de neputincioşi sunt în faţa morţii.
2.Vreau ca pământul să fie acoperit de comorile mele pentru ca toată lumea să poată vedea că toate comorile ce le câstigăm aici pe pământ, tot aici rămân.
3.Vreau ca mâinile mele să atârne în aer, pentru a permite oamenilor să vadă că vom pleca cu mâinile goale, aşa cum am venit atunci când se termină tezaurul cel mai de preţ - Timpul.

Timpul este viaţa noastră. Cel mai bun cadou pe care îl poţi da cuiva este timpul tău... Şi tu, prietene, dacă ai intuiție, vei înțelege de ce ai primit acest TEZAUR.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu