20 oct. 2011

Expoziţie de obiecte masonice la Lugoj sub patronajul Marii Loji Nationale

Joi, 13 octombrie 2011, la Galeria “Armi”, a avut loc vernisajul expoziţiei organizate de Muzeul de Istorie din Lugoj, în colaborare cu Muzeul Brukenthal din Sibiu şi cu Cercul Militar din Lugoj. Directorul Muzeului de Istorie, arheologul si muzeograful Răzvan Pinca, a prezentat exponate care, în proporţie de 40 la sută, nu au mai fost văzute de un sfert de mileniu. Expoziţia cuprinde obiecte ale Lojei “Sfântului Andrei, la cele trei frunze de nufăr”, din Sibiu. Această lojă, prima din Transilvania, a fost înfiinţată pe 15 mai 1767 şi a activat până în 1790, când au fost desfiinţate toate lojile din Imperiul Habsburgic.
Dr. Dan Demeter a prezentat imaginile Lugojului vechi, expuse la intrarea în expoziţie, în partea dreaptă. Cunoscutul colecţionar a arătat că există interpretări diferite în legătură cu locul în care a existat cetatea Lugojului, pe vremea stăpânirii turceşti. Dan Demeter consideră că vechea cetate a Lugojului a fost unde este acum piaţa agroalimentară „George Coşbuc” şi nu unde se află Universitatea Europeană Drăgan. În continuare, Dan Demeter a enumerat câteva clădiri din Lugoj care au însemne masonice. De pildă, hotelul “Timişul”, construit în 1926, are pe frontispiciu un corn al abundenţei, care este un vechi semn masonic. Alt exemplu: pe frontispiciul clădirii în care funcţiona, la parter, magazinul “Moto-Velo”, se află inscripţia masonică “Virtute et labore” (“Prin virtute şi prin muncă“). În încheierea intervenţiei sale, Dan Demeter i-a îndemnat pe lugojenii prezenţi să-şi cunoască mai bine oraşul, care are multe frumuseţi, unele ascunse şi care aşteaptă să fie descoperite.



Un comentariu:

  1. Foarte interesant cum in ultimii ani de cand Boldea(fost presedinte rotary) o preluat primaria, or inceput sa apara diferite expozitii si articole in presa locala despre masonerie si legatura ei cu Lugojul.
    Personal am raspuns la toate cu avertismente pentru public, insa unele mi-or fost neaceptate sau sterse, deoarece expuneam practicile si filosofia de factura luciferica care reprezinta fundamentul sistemului religios initiator in tainelle babilonului antic care este masoneria.
    Am dat exemple din scrierile propriilor mari ganditori ai masoneriei cum ar fi Manley P. Hall, Albert Pike sau Alister Crowley si legatura cu new ageul lui Blavatsky, Bailey si Bessant. Amprenta asupra culturii moderne e evidenta pentru cei cu ochii deschisi de cunoasterea misterelor.
    Se prea poate ca acel mason care citeste acest mesaj sa nu priceapa implicatille foarte serioase si de condamnat la scara globala a organizatiei din care face poate, deoarce nu-i destul de initiat si in naivitate si orbit de vraja scamatoriei sa creada inca in rolul binefactor asupra societatii purtat de masca masoneriei. El va sterge acest comentariu deoarce il infurie sau sperie sau ma considera un nebun. Acel mason initiat va actiona probabil lafel. Nici nu ma intereseaza ce credeti, dar sastiti: traiti in iluzie!
    Domnul Dumnezeu prin Iisus Hristos cand se va intoarce va distruge intr-o clipa sistmeul tainic din Babilon ce acum in vremurile din urma(cu capitala Luciferului la Vatican) iese rapid la suprafata expunandu-si intentile si initiind masele; totul culmindand cu iesirea din Abis a lui Abadon acel lider mondial mesia fals ce cu totii il asteptati.
    Iisus Hristos e Regele Regilor acum si pururea si-n vecii vecilor iar toate genunchile se vor apleca in fata Sa!
    Faceti bine si pocaiti-va de raul ascuns sub mantaua sistemului din care va place sa faceti parte; doar in Domnul Ostirilor, Invangatorul acestui conflict cosmic-spiritual ne este salvarea!

    RăspundețiȘtergere