14 oct. 2011

Retea de socializare pentru Francmasoni

"Brother Net" este prima social network exclusiv pentru FF:. italieni, pentru a se întâlni, a schimba informaţii şi a se ajuta reciproc, dar şi pentru a găsi un loc onorabil de muncă. Fideli legământului păstrării secretului, au creat o reţea virtuală, aparent inviolabilă, care poate fi accesată numai dacă dovedeşti că eşti initiat, informează La Repubblica, citată de Agerpres.
Reţeaua de socializare a fost inspirată de Facebook sau Twitter. Chat, grupuri monotematice, fotografii, comentarii...Dar se discuta aici şi despre probleme strict masonice: întâlniri la nivel regional, schimb de documente şi sugestii pentru reflecţie, individuale sau de grup - o secţiune prezintă toate ştirile de interes masonic, preluate din mass-media internationala.
Printre secţiunile cele mai accesate se numără cea referitoare la ofertele de muncă. Utilitatea şi scopul ei sunt explicate într-un e-mail confidenţial trimis în urmă cu câteva zile, de unul dintre administratori si este vorba de anunţuri pentru cele mai diferite posturi. Pe lângă un forum şi o revistă care oferă, printre altele, şi locuri de muncă, există, de asemenea, spaţiul dedicat Lojilor, unde maeştrii venerabili pot crea şi gestiona o subsecţie dedicată lor. Fiecare secţiune are o protecţie şi limitează accesul numai la fraţii lojii şi invitaţii lor.
Scopul site-ului, lansat înainte de vară, prin e-mail, a fost explicat de U. T., 50 de ani, un Venerabil din Torino, într-un mesaj publicat în buletinul informativ al Marelui Orient al Italiei: păstrarea unor relaţii frecvente şi cu fraţii Lojilor altor Orienturi, folosind oportunitatea oferită de tehnologia comunicării.
La Repubblica precizează că în urma publicării acestui articol, din pacate reţeaua a fost dezactivată

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu