27 mar. 2012

Lumina invinge!

Echinoctiul Vernal a avut loc pe 20 martie, o zi de sarbatoare pentru multe culturi, o traditie care se pastreaza pana astazi din cele mai vechi timpuri. Este prima zi a anului in zoroastrism, ziua in care intunericul si lumina sunt intr-un echilibru perfect. Pentru un scurt moment in timp se intampla un lucru minunat, planeta este imobila in relatia cu soarele, aflandu-se in unicul punct in orbita sa in care nu este nici mai aproape si nici mai departe de acesta. De aici zilele vor fi mai lungi si ne vom bucura din ce in ce mai mult de lumina pana cand vom ajunge la Solstitiul de Vara, cea mai lunga zi a anului.
Dintr-o perspectiva masonica, putem spune ca echinoctiul este punctul zero in care pendulul este in echilibru fata de miscarea sa intre extreme. Putem spune de asemenea ca am atins un punct de tranzitie, de la un loc la altul, de la o idee la alta, de la profan la initiat, de la o stare la alta in existenta noastra. Trebuie sa va previn insa asupra faptului ca nu putem sa stim cum va fi starea in care tocmai am trecut sau daca ea va fi mai ridicata sau nu ca si spiritualitate. Fac aici chiar o analogie cu scara lui Iacob, cea care era sprijinita pe pămant, iar cu vârful atingea cerul. Pozitia noastra pe aceasta cale este data de starea noastra de spirit si de dorinta noastra de a progresa.
Asadar, acesta este timpul sa lasam in urma iarna rece si sa planificam ce va fi construit in restul anului. Cred ca se potriveste foarte bine cu ce se petrece in cadrul obedientei noastre, cred ca este timpul sa lasam la o parte obiceiurile din trecut, cele care nu ne-au ajutat sa ajungem mai aproape de lumina si sa devenim oameni mai buni. Este cel mai bun timp pentru reinnoire si crestere si este cel mai bun moment pentru a arunca o privire in trecut, acum cand totul este in echilibru. Trecutul este baza pe care suntem construiti si pe care vom cladi viitoarele noastre lucrari. Trecutul este de asemenea un loc pe care din cand in cand il putem vizita pentru a trage invataminte din faptele petrecute si pentru a gasi in traditie puterea de a merge inainte spre lumina pe care o cautam. Ea se afla in fiecare dintre noi si acum cand Universul este in armonie, este momentul propice pentru a ne bucura de rasaritul soarelui si de a explora lumina noastra interioara.
Am zis!
F.'. Daniel B.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu