1 mar. 2020

Un altfel de spațiu

Cred că, în viață, trebuie să ne oferim mereu spații de libertate: unii vor să picteze, alții aleg să călătoarească în jurul lumii. Eu n-am avut practic aceste posibilități dar nici nu m-au atras neapărat. Am preferat alceva…
În lojă întâlnesc oameni care-și pun aceleași întrebări existențiale ca și mine, este ca o breșă de libertate individuală în care nu există restricții, unde putem evada din modelul de gândire unică.
Atelierul masonic este format dintr-un grup de oameni care împărtăşesc aceleași idealuri, care se întâlnesc pentru a face schimb de idei și a progresa împreună. Suntem îmbogăţiţi de diferențele noastre şi astfel toată lumea beneficiază.
Dar chiar dacă suntem toleranți, nu putem accepta orice iar uneori există derive de la practica Ritului: unii “frați” vizează doar obiective materiale, în loc să reflecteze asupra vieții, asupra oamenilor, asupra viitorului Umanității sau asupra societății ideale.
Într-o lojă găsesc oameni care au succes, influenţă, poate lideri de opinie în domeniile lor de activitate. Problema apare atunci când aceste persoane încep să se gândească obsesiv la modul de a controla mai bine societatea civilă, așa a fost poluată grav imaginea Frăţiei.
Ne imaginăm fantezist că toţi Francmasonii sunt influenți, că se preocupă doar de reuşita personală, dar aceştia sunt o minoritate, din fericire!
Eu îmi doresc ca tinerii să bată cu putere la poarta Templului, asta m-ar bucura cel mai mult! România de astăzi este într-o permanentă transformare, iar tinerii se simt dezorientaţi de cele mai multe ori, este ceva firesc. Vrem să le oferim noi motive de a spera şi de a înţelege viitorul, acordându-le timp şi răbdare pentru a se regăsi.
Dar astăzi este prima zi a a primei luni a Anului Masonic, aşa cum era codificată data în trecut… La mulţi ani, tuturor!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu