20 mai 2011

Romania va gazdui in 2014 Conferinta Mondiala a Marilor Loji Masonice Regulare

În perioada 12-15 mai, la Cartagena de Indes, Columbia, a avut loc a XI-a Conferinţă Mondială a Marilor Loji Masonice Regulare. Marea Lojă Naţională din România a fost reprezentată la cel mai înalt nivel, de Marele Maestru Radu Bălănescu şi de Marele Maestru din Trecut Eugen Ovidiu Chirovici, se arată într-un comunicat al Marii Loji Naţionale din România.
La eveniment au participat Mari Maeştri din Columbia, Statele Unite, Canada, Argentina, Mexic, Spania, Italia, România, Rusia, Brazilia, precum şi din ţările Africane şi din Asia.
Marea Lojă Naţională din România şi Marea Lojă a Rusiei şi-au depus candidatura pentru organizarea celei de-a XIII-a Reuniuni a Conferinţei Mondiale, care, potrivit regulilor în vigoare, urmează să aibă loc în Europa, în 2014.
Sâmbătă, 14 mai 2011, participanţii la lucrări au desemnat prin vot Marea Lojă Naţională din România drept gazdă a evenimentului, care va avea loc la Bucureşti.
Desemnarea Marii Loji Naţionale din România este cel mai important succes al Masoneriei Universale Regulare din România, din 1993 şi până acum. Menţionăm că lucrările Conferinţei Mondiale reprezintă, la un interval de 18 luni, cel mai important eveniment al Masoneriei Universale Regulare, desfăşurându-se de fiecare dată pe alt continent.
Mai mult, în perioada noiembrie 2012-mai 2014, Marele Maestru al Marii Loji Naţionale din România, Radu Bălănescu, devine Preşedinte Executiv al Conferinţei Mondiale a Marilor Loji Masonice Regulare. Evenimentul atrage, pe lângă reprezentanţi ai Ordinului din peste 200 de ţări ale lumii, personalităţi ale societăţii civile, devenind un prilej de reafirmare a valorilor ţării gazdă.
„Menţionăm că, în Europa, reuniuni anterioare ale Conferinţei Mondiale a Marilor Loji Masonice Regulare au mai fost organizate în ultimele două decenii doar de Franţa şi Spania”, se mai arată în comunicat.
http://www.agentiadepresamasonica.blogspot.com/
http://www.ziuaveche.ro/

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu