8 nov. 2011

Tot ce va doriti!

În fiecare an, pe data de 8 noiembrie, Biserica cinsteşte Soborul Sfinţilor Mihail şi Gavriil şi a tuturor Puterilor cereşti celor fără de trupuri. Lumea îngerească a fost creată de Dumnezeu din nimic, nu din ceva preexistent şi nici din fiinţa Sa.
Aceasta sărbătoare a fost la origine o simplă aniversare anuală a sfinţirii unei biserici a Sfantului Arhanghel Mihail, ridicată la termele lui Arcadius din Constantinopol. Astfel, ea apare în cele mai vechi sinaxare ca fiind o sărbătoare numai a Arhanghelului Mihail. Mai tarziu, ea a devenit o sărbătoare comună a tuturor Sfintilor Îngeri.
În limba ebraică, numele Sfântului Arhanghel Mihail înseamnă „Cine este ca Dumnezeu?”. Conform Scripturii, toţi morţii vor ieşi din morminte la glasul trâmbiţei Sfântului Arhanghel Mihail. În limba ebraică, Gavriil înseamnă „bărbat-Dumnezeu”. Numele său conţine vestea că Dumnezeu Se va face barbat, că va asuma firea omenească.


Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, îngeri ai adevărului şi dreptăţii, să vă stea alături mereu, la bine şi la greu, să vă lumineze calea şi să vă arate destinul. Sfântul caruia îi purtaţi numele să vă ocrotească în fiecare zi, să vă aducă linişte, pace şi să nu lase ca speranţa să se stingă din sufletul voastru. La mulţi ani, dragii mei FF.’. si prieteni!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu