14 apr. 2012

Existenta lui Dumnezeu

De-a lungul secolelor,  numerosi autori rau intentionati au scris impotriva Masoneriei ca organizatie, incercand sa scoata in evidenta invataturi anticrestine...filosofia noastra fiind de fapt compatibila cu Biblia dar si cu vechile mistere, insusindu-ne treptat adevarurile universale.
Pentru majoritatea oamenilor, existenta Divinitatii nu este un semn de intrebare, pentru ca Dumnezeu s-a revelat omenirii in numeroase moduri. Probabil ca fiecare din noi isi are propria cale catre forta divina… dar sa nu uitam ca Dumnezeu este pretutindeni, chiar si printre Francmasoni, atat de huliti de o parte a clerului…
Eu cred ca cea mai importanta este de fapt relatia personala dintre Dumnezeu si Om caci Dumnezeu este pretutindeni, in orice loc, in sens spiritual binenteles, nu material. Dumnezeu cunoaste absolut pe toţi oamenii (!), inclusiv pe noi Francmasonii, ne cunoaste toate caile si toate faptele. Dumnezeu te cunoaste pe tine, Fratele meu, ma cunoaste pe mine, ne cunoaste pe fiecare in parte. Totul este descoperit inaintea Lui caci Dumnezeu cunoaste toate lucrurile.
Si eu incerc sa-L vad pe Dumnezeu peste tot in jurul meu si in mine. Dumnezeu e in tot si toate. El este si dumnezeul evreilor si al egiptenilor si al hindusilor... De fapt o scantaie divina e in fiecare dintre noi, iar noi avem obligatia spirituala de a spori aceasta scanteie si sa o transformam intr-un rug aprins, foc puternic si inaltator, care arde prin propria sa existenta.
Imparatia lui Dumnezeu este inlauntrul nostru, dar practic noi nu constientizam prezenta divina…Dumnezeu este intotdeauna si peste tot prezent, dar orbirea unora reduce prezenta lui Dumnezeu. Divinul este cu noi intotdeauna, sustine toate cele ce sunt si lucreaza pentru intrega Creatie.
Dumnezeu e in fiecare dintre noi si Iisus Hristos a fost primul care a spus-o cu voce tare “Eu si Tatal una suntem!” Am putea descoperi ca fiecare dintre noi suntem “una cu Tatal”, dar trebuie sa facem, sa gandim si sa simtim intru glorie.
Nu poti sa crezi in Divinitate si sa nu intelegi ca Dumnezeu lucreaza prin oameni, prin fiecare om de pe acest pamant, fie el mason sau profan in sens initiatic. Fie ca ne uitam spre Ceruri, fie ca inchidem ochii si-L cautam in sufletul nostru, este important sa ne intoarcem mereu cu fata catre Lumina.
Traim dupa concepte abstracte, fara sa intelegem ca ele trebuie aduse in concret. Si pentru asta este mare nevoie de curaj si de capacitatea de fi sinceri cu propria persoana. Sa te judeci pe tine insuti e lucrul cel mai greu. E mult mai greu sa te judeci pe tine insuti decat sa il judeci pe celalalt si daca reusesti sa te judeci drept, inseamna ca esti un adevarat intelept.
Dumnezeu e peste tot! Cautati sa aduceti in concret aceasta idee abstracta. Nu o lasati la un nivel elitist de gandire si nu o adoptati doar pentru ca suna bine. Sa nu uitati ca tot Dumnezeu prin puterea sa ingaduie sa existe Francmasoneria, avand un scop cu noi toti…Divinitatea ne lasa sa alegem cum vrem sa evoluam.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu