Extras din testamentul filosofic al PIlF Eugène Félicien Albert, Count Goblet d'Alviella (1846-1925), PPt Suveran Mare Comandor al SC al Belgiei. A fost un cunoscut om politic liberal, academician de renume și profesor de istorie a religiilor la Universitatea din Bruxelles.
31 oct. 2020
Testament filosofic
27 oct. 2020
Cristi Puiu este noul Mare Maestru al Marii Loji Nationale
În aceste vremuri de incertitudine, datorată contextului pandemic, Marea Lojă Națională a României și-a reluat activitatea cu forță și vigoare ca să asigure o stabilitate internă absolut necesară, respectând totodată regulile de protecție sanitară.
Confruntat cu imposibilitatea de a reuni fizic la București o Adunare Generala a Deputaților Respectabilelor Loji, Conventul de Alegeri a fost astăzi dematerializat. Convocat la termen în Aprilie 2020, dar amânat temporar pentru a preveni răspândirea virusului, acest Convent a fost necesar pentru garantarea dreptului la vot, conferind noii conduceri legitimitate și reprezentativitate.
Cu un procent de 68%, Marius Cristian Puiu a fost ales astăzi Mare Maestru al Marii Loji Naționale a României din primul tur, pentru un mandat de 2 ani.
De profesie economist, Fratele Cristi, acum în vârstă de 52 de ani, a fost inițiat în 2006 și a ocupat de-a lungul timpului mai multe demnități în cadul Marelui Consiliu al Obedienței noastre, ca reprezentant al Orientul Pitești, Argeș.
Îl felicităm pentru caștigarea alegerilor și îi urăm succes în exercitarea înaltelor responsabilități și prerogative, conferite de Tradiția noastră.
Houzze! Houzze! Houzze!
9 oct. 2020
Feast of Tishri
În 1866, Jurisdicția Sud a proclamat «Sărbătoarea Corturilor - Sukkot» ca pe o zi de sărbătoare a Lojilor de Perfecție (4-14), în cea de-a 15-a zi a lunii Tişrei. Descrisă în cartea Leviticului, Sukkot-ul are o puternică implicaţie domestică, marcând finalul secerişului înainte de căderea iernii. Este vremea recoltei, în care truda se întoarce printr-o binecuvântată răsplată către cei harnici şi pricepuţi. Să nu uităm însă că măritul Rege Solomon a dedicat Templul din Ierusalim în timpul Sărbătorii Corturilor, rugându-se pentru unitatea tuturor popoarelor lumii. Acest episod biblic este parte esențială a celui de-al 14-lea Grad, în versiunea anglo-saxonă. Se spune că Fraternitatea este Piatra de temelie a filozofiei masonice. Prin urmare, cu toții putem să-l invocăm pe Marele Arhitect al Universului și să sărbătorim «Sezonul Bucuriei» ca pe o celebrare a Ritului Scoțian Antic și Acceptat, alături de masonii americani. Căci la aniversarea Tişrei, într-un ceremonial de circumstanță, se împărtășește spiritul fratern și se reafirmă atașamentul față de concordia umană, construind pacea Umanității, așa cum și-a dorit Solomon.