6 nov. 2009

Se pregatesc urnele de vot


E deja noiembrie. Suntem în prag de alegeri prezidenţiale, adică intr-un moment electoral si poate e timpul sa ne pregatim pentru ce e mai rau, din pacate. Acum este necesar mai mult ca oricand ca in Romania sa existe o Masonerie cu adevarat independenta si nu una aservita politic, este necesar sa sustinem o lucrare spirituala morala, fara a ne implica in politica vulgara de mahala damboviteana care ne macina demnitatea si simturile. Sa nu uitam ca adevarata Arta Regala este in primul rand o conduita de viata si o stare de spirit unde legea morala ar trebui sa fie si la noi o sita care sa cearna graul de neghina.
Chiar daca Masoneria a fost si va ramane un mare si etern mister pentru profani si nu numai…a tinut treaz interesul de tot felul inca de la aparitia ei caci de-a lungul istoriei, s-a bucurat de admiraţia şi aprobarea unora, sau de hula şi condamnarea altora. Şi, mai ales, pentru că, în ciuda evenimentelor şi catastrofelor care au fost capabile să şteargă din istorie orânduiri, imperii, clase sociale, organizaţii sau ideologii, Masoneria continuă deci să existe si va dainui mereu, asa cum Adevarul va dainui, mai presus de toate.
Uneori a ieşit în întâmpinarea istoriei, alteori poate a aşteptat cu discretie, "în adormire", vremuri mai bune si mai tolerante, dar permanent a mers tot inainte pe drumul sau luminat, implicându-se direct sau colateral prin marile personalităţi care i-au aparţinut. Indiferent de cred unii sau altii, initiati sau profani, adevarata Masonerie a fost si va ramane Universala, reunind toţi oamenii cu spirit luminat şi bune moravuri intr-un lant perpetuu.

Totusi, eu cu cine votez?.... ma intreb si eu ca un cetatean responsabil, acum, in ceasul al 12-lea, vizibil turmentat de toata aceasta abureala politica dar cu speranta de a ma trezi la timp. Din pacate, nu cunosc Adevarul dar il caut si incerc sa ma apropii cat mai mult de el.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu