12 apr. 2010

B’nai B’rith, sionism sau masonerie


Potrivit informatiilor oficiale, organizatia B'nai B'rith a fost infiintata in 1843, la New York, de 12 emigranti evrei din Europa. Intre timp, B'nai B'rith a devenit cea mai puternica organizatie evreiasca din lume, detinand reprezentante in peste 58 de state si fiind prezenta in mai multe organizatii internationale, printre care amintim doar ONU, UNESCO si Consiliul Europei.
B'nai B'rith International este de fapt doar o organizatie fraterna si un leader in domeniile afacerilor internationale, este un punct de referinta al identitatii evreiesti. Fiind cea mai veche organizatie evreieasca, pledeaza pentru identitatea, securitatea si continuitatea evreiasca in intreaga lume.
Neoficial, B'nai B'rith este fals considerata si o organizatie masonica, dupa unele surse chiar cea mai influenta si este implicata in conspiratii secrete pentru crearea unei oligarhii mondiale care sa fie condusa de "poporul ales". Daca ar fi sa-i credem pe cei care considera asa si confunda masoneria cu sionismul (organizatia nu si-a declarat niciodata public caracterul masonic), unul dintre membrii ei ar fi fost insusi Karl Marx, "parintele comunismului". A fost extrem de mediatizată faptul că apariţia comunismului a fost strâns legată de Marx sau Mordechai, autor al primului Manifest Comunist, care în acţiunile sale ar fi fost influentat de faptul că era membru al lojei israelite, Alianţa Drepţilor, filială a puternicei B’nai B’rith.
Totul a inceput in urma cu mai bine de un secol si jumatate, mai exact la 13 octombrie 1843, cand 12 evrei americani, frati intru acelas ideal, au inventat un soi de confrerie masonica, ce isi propunea sa apere valorile eterne ale iudaismului. A fost unica asociatie care va insufletii ulitele evreiesti din lume, dar era prima si singura care promova un “Legamant”. De aceea se si numea “B’nai B’rith”, adica “Fiii Legamantului”. Conform regulamentului, organizatia isi propunea “sa-i uneasca pe evrei in apararea valorilor cele mai inalte si pentru binele umanitatii; sa-i dezvolte si sa ridice nivelul moral si intelectual ale coreligionarilor mozaici, sa promoveze principiile cele mai pure ale filantropiei, onoarei si bunei convietuiri interetnice, sa incurajeze stiintele si arta, sa-i ajute pe cei in nevoie, sa vegheze asupra bolnavilor, sa ajute victimele persecutiilor, sa protejeze si sa ofere asistenta vaduvelor si orfanilor conform principiilor umanitatii”.
Prezenta organizatiei in Romania este atestata inca din secolul XIX. Diplomatul si idealistul american B. F. Peixotto s-a instalat la Bucuresti in 1870, si, imediat pe langa treburile consulare americane, s-a ocupat cu treburile lojei B’nai B’rith. Planuia, intre altele, sa sprijine emigrarea a 30.000 de evrei-romani in Statele Unite. Loja B’nai B’rith ii ajuta pe evreii nevoiasi, dar era activa si sprijinea material si spiritual aspiratiile romanesti de creare a unui stat independent, modern si dezvoltat economic. Brutal, autoritatile comuniste romanesti au pus capat, in 1949, activitatii “B’nai
B’rith” dar 50 ani mai tarziu, dupa prabusirea lui Ceausescu, B’nai B’rith si-a reluat activitatea in Romania.

Mai multe informatii oficiale pe
http://www.bnaibrith.org/


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu