Continentul Mu sau Lemuria mai este numit şi Pacifida, după numele oceanului în care se spune că s-a scufundat. Legendele spun că a existat un continent mare unde trăiau laolaltă mai multe rase de oameni. Locuitorii erau foarte buni arhitecţi, neîntrecuţi în arta de a construi, dar şi foarte iscusiţi navigatori. Oraşele erau foarte frumoase, aveau construcţii impunătoare. Se sugerează că acesta ar fi fost continentul-mamă, leagănul omenirii. O cruntă tragedie avea să lovească aceasta civilizaţie, astfel că, într-o singură noapte continentul s-a scufundat. Au fost şi supravieţuitori, care s-au refugiat pe continentul sud-american...
Dovezile pe care se sprijină această teorie sunt: texte ale civilizaţiei maya care făceau referire la acest continent, legendele locuitorilor din Hawaii, inscripţiile de pe nişte tablete din piatră găsite în India şi care se presupune că provin din continentul Mu, Epopeea indiană Ramayana, în care se fac referiri la existenţa unui pământ străvechi, scufundat, diverse inscripţii găsite pe insule din Pacific.
Structuri de piatra au fost identificate ca fiind ramasite din continentul Mu langa insula Yonaguni, Japonia. Astfel de plăci cu inscripţii care i-au dus cu gândul la continentul Mu pe cercetători, s-au găsit şi în Mexic, ele descriau pe larg geneza lumii. În legende se vorbea despre Grădina Edenului, ca simbol al bogăţiei continentului scufundat. Se crede că acest străvechi continent avea dimensiunile de 8 000 şi respectiv 4 800 km, se întindea în nord începând de la insulele Hawaii iar în sud până la linia făcută de insulele Paştelui şi Fiji. Era format din trei zone de uscat, separate de lacui şi râuri. Era un ţinut binecuvântat, cu o climă tropicală, cu vegetaţie bogată, cu câmpii roditoare şi coline domoale. Avea şi o faună bogată, formată din animale care astăzi nu mai există. Cele 10 popoare care trăiau aici insumau peste 64 milioane de locuitori, care aveau un singur conducător. Exista o singură religie, ce se referea la cultul Soarelui, care reprezenta divinitatea şi era reprezentat printr-o stea cu 8 colţuri, cu un cerc în mijloc. Existau 3 rase de oameni: rasa albă, rasa galbenă şi cea neagră, dar conducătorii erau din rasa albă. Se spune că ştiinta oamenilor care au trăit pe acest continent era mai avansată decât cea de azi, ei descoperiseră, printre altele, şi modalitatea de a învinge gravitaţia.
Distrugerea continentului a început brusc şi s-a datorat unei cantităţi imense de gaze care s-au acumulat în caverne uriaşe, aflate pe fundul oceanului. Au avut loc mai multe cutremure şi erupţii vulcanice, atât de puternice, încât au fisurat scoarţa terestră. Continentul s-a scufundat, fiind înghiţit de ape, din el a mai rămas doar Australia şi insulele Hawaii, Tonga, Paştelui.
Studiile arheologice nu au confirmat dar nici nu au infirmat existenţa continentului Mu. Totuşi, în apropierea Insulei Paştelui, adâncimea apei nu depăşeşte 150 m, iar pe fundul oceanului, in acea zonă, se poate observa un lanţ muntos de origine vulcanică. Pe de altă parte, Insula Paştelui deţine multe enigme care nu au fost elucidate şi care ar susţine teoriile existentei continentului Mu.
Dezvoltarea spiritualitatii sufletului este in primul rand un efort propriu si se bazeaza atat pe cunoastere cat si pe cultivarea iubirii si compasiunii intr-un mod echilibrat. Inima fara minte (cunoastere) duce la naivitate (lectia Lemuriei). Mintea fara Inima duce la aroganta (lectia Atlantidei). Cu totii stim sau incepem sa aflam ce s-a intamplat cu Atlantida si cu Lemuria.
Prima perioada semnificativa a Lemuriei a inceput in jurul anului 200.000 BC, la putin timp dupa un ciclu precesional de 25.920 de ani. Acel ciclu precesional a determinat disparitia a mai mult de jumatate din populatia Pamantului, datorita cutremurelor masive si a schimbarilor climatice. Continentul Lemuriei a devenit de o suprafata aproximativ echivalenta cu a Australiei, fiind localizat la aproximativ aceeasi longitudine dar ceva mai la nord. Lemuria a fost numita ulterior Tara Mu. Era locuita de aproximativ o jumatate de miliard de oameni, aproximativ jumatate din populatia planetei la acea vreme. Oamenii din Lemuria erau obisnuiti cu climatul cald, tropical, cand, deodata, temperatura a scazut cu aproximativ 30 grade celsius in cateva ore. Cei mai multi au murit inghetati. Cei care au intuit ce urmeaza, au incercat sa fuga pe mare. Multi s-au inecat. Putini care au scapat au incercat sa construiasca orase submarine dar nu au reusit. Exista multe legende ale marii provenind din acea perioada. Continentul Lemurian s-a scufundat in cele din urma in mare datorita furtunilor electromagnetice ce au urmat trecerii cometei. Au fost foarte putini supravietuitori care au migrat spre ceea ce acum numim India, Indonezia, Australia si mai tarziu Hawai si Filipine. La nivel de suflet, lectia Lemuriei a fost urmatoarea: aspectul emotional, foarte dezvoltat in Lemuria, trebuia echilibrat cu intelectul (care lipsea de la majoritatea locuitorilor din Mu). Daca oamenii din Lemuria ar fi dezvoltat stiinta, logica si rationamentul, ar fi avut tehnologia necesara sa supravietuiasca racirii accentuate a climei. Exista date cum ca acestia traiau numai cu lumina solara, fara a avea nevoie de hrana. Informatia nu este corecta. Oamenii din Lemuria depindeau major de mari si oceane pentru a-si asigura hrana. Au fost numai cateva suflete din acea perioada care au invatat sa traiasca numai cu lumina (asa cum exista si acum, dar au o viata foarte grea datorita poluarii fizice si energetice). Exista de asemenea informatii cum ca oamenii din Lemuria s-au incrucisat cu creaturi marine. Informatia este de asemenea eronata. Oamenii din Mu procreau in modul pe care il cunoastem foarte bine. Legendele cu Sirene provin din perioada Pangeei (ulterior Pangeei, datorita rezultatelor dezastruase ale incrucisarilor intre specii, a fost dat un Pact Divin care interzicea acest fapt. Multe creaturi ciudate au luat nastere in Pangeea).
Civilizatia a inceput sa se organizeze incapand cu aprox. 200.000 B.C. si a continuat pana aproximativ 100.000 B.C. Nu a fost o societate tehnologica, ci una mai degraba tribala. Cu toate acestea, oamenii din Lemuria s-au elevat foarte mult in domeniul artistic. Ei au fost ceea ce am numi o societate bazata pe emisfera dreapta a creierului, oameni spontani. Au avut ritualuri, tobe, instrumente muzicale. Dansau si se concentrau mult pe arta. Erau in general oameni pasnici si iubitori, dar, foarte naivi in multe privinte. Din acest motiv nu au vazut semnele prevestitoare ale disparitiei civilizatiei lor.
Grupuri din Orion si Alfa Draconis au invadat societatea din Lemuria, contribuind la distrugerea ei. Astfel, acestia au blocat evolutia Lemuriei, care ar fi putut duce la o eventuala salvare a ei. Trecerea cometei a produs racirea extrem de rapida a vremii, cei mai multi oameni din Lemuria murind inghetati. In perioada Lemuriei, oamenii erau 3D si 4D. In unele cazuri, ei au fost calauziti de ghizi din 5,6 si 7D, care le-au transmis invataturi deosebite. Cu toate acestea, bariera de frecvente joase din jurul Pamantului nu a favorizat obtinerea unei adevarate iluminari. Lemuria a fost distrusa din motivul ignorantei locuitorilor sai, la care s-a adaugat manipularea fortelor intunecate din sistemele stelare mentionate. Daca cei din Lemuria ar fi fost echilibrati in interior (emotie si intelect, Inima si Minte), nu ar fi atras forte externe, la randul lor dezechilibrate...
Aflat într-o vizită în India, în 1868, colonelului englez James Churchward i s-a permis accesul la anumite documente antice religioase secrete, o "bibliotecă" de tăbliţe de piatră scrise în limba Naacal, care dezvăluiau existenţa a unui vast continent în mijlocul Oceanului Pacific. El a scris o lucrare partial stiintifica, partial metafizica, in care demonstreaza ca leaganul primilor oameni a fost un continent localizat candva in Pacific care a disparut in urma unui urias cataclism. Interesat de istorie si antropologie, colonelul Churchward, care a servit in armata Indiilor britanice timp de 30 de ani, s-a aflat in Tibet in 1883, cand a luat parte la mai multe expeditii in Mongolia si Siberia.
Dupa pensionare, s-a stabilit la New York unde, pe baza descifrarii unor foarte vechi documente din bibliotecile americane, pe care le-a coroborat cu altele la care a avut acces in India, a formulat o ipoteza convingatoare asupra evenimentelor petrecute in Pacific in urma cu circa 22.000 de ani. Valabilitatea teoriilor colonelului Churchward a fost contestata din punctul de vedere al stiintei oficiale. Interpretarile sale privind destinul civilizatiei Mu prezinta insa si azi o tulburatoare atractie.
Dar ce sustine el de fapt? Conform ipotezei sale, este foarte posibil ca asa-numita Gradina a Raiului sau Edenul biblic sa nu fi fost situata geografic in Mesopotamia, pe malurile Eufratului, cum se crede, ci pe acest continent scufundat in apele Pacificului. El devine astfel adevarata Patrie-mama a omului. Texte vechi indiene, scrise in limba originara a primilor oameni
Cum a ajuns James Churchward la formularea teoriei sale despre Mu -leaganul omenirii? In India, el a cunoscut un Maharishi (Mare preot) care l-a apreciat pentru interesul sau fata de istoria veche. De la el, englezul a invatat o limba moarta, naga-maya, cvasinecunoscuta. El a reusit apoi sa descifreze niste texte vechi indiene, scrise pe niste tablite de teracota, la care nimeni nu mai avusese acces de cateva generatii. Considerata limba originara a omenirii, naga-maya este limba naacali-lor (sau Fratii sacri), care - dupa cum reiese din texte - alcatuiau fraternitatea preotilor trimisi din Patria-mama (Mu) in colonii ca sa faca cunoscute textele sacre, sa predea religia si stiintele. Plecat in cautarea misterioasei civilizatii pierdute, pentru Churchward a devenit clar ca-i daduse de urma: tablitele erau chiar relicvele ei. Este vorba de prima civilizatie disparuta, necunoscuta in Occident si nici chiar in India. Churchward a descoperit ca tablitele contineau o descriere detaliata a creatiei Pamantului si a omului, precum si a locului unde au trait primii oameni: continentul Mu. Civilizatia Mu a precedat cronologic toate vechile civilizatii - greaca, caldeeana, babiloniana, persana, egipteana si hindusa.
Din informatiile tablitelor de teracota, Churchward a calculat ca acest continent a disparut in urma cu 22.000 de ani. El se intindea din nordul Insulelor Hawaii pana la Insulele Fiji si Pastelui. Poporul sau popoarele care traiau pe continent au colonizat apoi intreg Pamantul. Mu a disparut sub valuri in cursul unor mari cataclisme geologice care au zdruncinat planeta acum 22.000 de ani. Sudul Indiei, Insulele Ceylon, Sumatra, Madagascar, Tasmania, Australia si, bineinteles, enigmatica Insula a Pastelui pot fi considerate "resturile" lui. Oamenii care-l populau si care au supravietuit calamitatilor au colonizat Egiptul antic si India antica. Textele contin descrieri asimilabile Genezei din Biblia crestina, desi sunt mult mai incifrate. Se fac referiri inclusiv la cele sapte perioade ale creatiei, corespunzatoare celor sapte "zile" din Biblie. Churchward a urmarit istoria continentului Mu pana in momentul stabilirii in India a colonilor de pe continentul disparut, apoi din India in Egipt, din Egipt pana la muntele Sinai, unde Moise a transcris-o (in cele cinci carti ale Vechiului Testament), si de la Moise la ceea ce numim traducerile eronate ale lui Ezdra (text necanonic), scrise opt secole mai tarziu. Gradina Raiului din Imperiul Soarelui
Cum arata continentul Mu? Era un tinut cu o magnifica natura tropicala, cu campii intinse, pasuni grase si o vegetatie luxurianta. In acest veritabil paradis nu existau munti, deoarece ei inca nu se formasera. Tinutul era in schimb brazdat de fluvii si rauri, ale caror maluri erau marginite de ferigi uriase si palmieri. Lacurile limpezi erau acoperite de lotusi. In acest paradis traiau aproximativ 60 de milioane de oameni, organizati in zece triburi sau popoare, dar cu o conducere unica.
Naacalii erau creationisti, credeau intr-o zeitate unica, simbolizata prin Ra sau Soarele, de unde si denumirea de Imperiul Soarelui. Una din coloniile lui Mu se numea Maya. Churchward crede ca acelasi cataclism care a distrus Mu a scufundat si Atlantida. Descrierile tablitelor indiene sunt confirmate de alte documente vechi din arhivele indiene si mayase, de o tablita gasita in Insula Pastelui, de un document din Lhassa (Tibet), de Manuscrisul Troano si de Codex Cortesianus (maya), aflate la Muzeul national din Madrid. Cum aratau oamenii de pe Mu? Rasa dominanta era alba, dar erau si exemplare umane cu pielea maslinie, galbena sau neagra. Erau buni marinari si navigatori, buni arhitecti care construiau temple uriase, palate, monumente. Existau sapte orase mari - centre ale religiei si stiintei, dar si cetati mai mici. Templele lor n-aveau acoperis pentru ca razele Soarelui-Ra sa patrunda in ele. Erau creationisti si aveau o religie monoteista. Iisus a petrecut 12 ani in manastiri din Himalaia
Churchward crede ca politeismul si idolatria din antichitatea post-Mu au fost o inventie exclusiva a preotilor. Toti marii profeti si initiati care au purificat religia de erezii si idoli - Osiris, Isis, Horus si Toth la egipteni, Moise la israeliti si, mai tarziu, Iisus - au propovaduit aceeasi religie monoteista, a unui Dumnezeu unic. Dupa Churchward, aceasta se explica prin faptul ca toti au fost instruiti pe baza textelor sacre aduse de naacali din Patria-mama Mu.
In relatarea din Biblie a vietii lui Iisus exista un vid intre anii copilariei si maturitatii, timp in care nu stim ce a facut. Potrivit lui Churchward, in manastirile si templele budiste din Himalaia si Tibet exista documente care povestesc tocmai ce a facut Iisus in acest interval.
Din ele se poate afla ca tanarul Iisus si-a parasit tara natala si s-a dus mai intai in Egipt, unde a studiat religia osiriana, si apoi in India, unde a studiat invataturile lui Gautama (Buddha). Intr-o manastire din Himalaia, el a studiat timp de 12 ani cartile sacre de pe Mu, devenind Mare Maestru. Aceste texte vorbesc si despre preocuparile lui Iisus legate de fenomenul reincarnarii.
Mu şi Poseidonis (Atlantida lui Plato, situată dincolo de coloanele lui Heracles, azi strâmtoarea Gibraltar, scufundată în 9564 Î.Ch.) poartă cheile misterului originilor civilizaţiei, cu zece-douăzeci de milenii înainte de Christos, după cum spun scriitorii antici: Plato, Homer, Sanchuniathon, Elien, Proclus, Theofrast, Theopomp, Marcellus, Apollodor, Diodor, ... Lemuro-Atlanţii, fii ai lui Mu, îşi întindeau civilizaţia asupra lumii, ale cărei vestigii se găsesc în America de Sud ca şi în Creta, în India ca şi în Mesopotamia, în Africa de Nord ca şi în Britania. Rolul arheologilor de pretutindeni ar fi să restituie complet marile civilizaţii dispărute, să reînvie Oraşele moarte şi să lumineze din nou Occidentul cu acea lumină primordială pură pe care veacurile de tenebre n-au reuşit a o întuneca.
Europa a primit diferite curente de înaltă civilizaţie: curentul thulean, venind din Atlantida septentrională; curentul occidental, venind din Poseidonis şi curentul oriental, venind din Mu. Punctul de întâlnire al acestor trei curente a fost insula Creta, marele far intelectual şi spiritual care a luminat Grecia arhaică, insulele egeene, Ionia, Atica; întregul bazin mediteranean cu Roma, partea meridională a Galiei şi peninsula iberică la vest; Orientul Apropiat la est şi care în sud a reînviat Egiptul cu admirabilul sincretism al Alexandriei.
Bascii, etruscii, cretanii şi noi constituim enigme pentru istorie. Care au fost relaţiile între aceste popoare în vechime nu se poate şti. De unde veneau sabinii, etruscii? Roma era nume etrusc. Deci român ar avea o vechime de necontrolat. De la ei au rămas zece mii de inscripţii, o enigmă pentru savanţii întregii lumi. Dar, de curând, specialistul bulgar V. Gheorghiev a stabilit că limba etruscă era apropiată de cea a geţilor. Folosindu-se de ceea ce se ştia din limba traco-daco-geţilor a izbutit să traducă texte etrusce. Ce spune aceasta celor ce nu se înduplecă să asculte vocea trecutului? În ţinutul basc, un popor tot atât de vechi, se vede chiar localitatea Deva, ca la noi. Acesta e un cuvânt pur sanscrit, deva, un dieu. În Spania se află denumirea de Posada, han, cuvânt absolut românesc. Păstrăm încă vie amintirea luptei de la Posada, unde făceau popas (han) domnii noştri înainte de a trece în Ardalul aflat demult în stăpânirea aceluiaşi popor. Cineva, reproşa că multe cuvinte se pot asemăna. Chiar cu acelaşi sens? Dar iată ce spun calculele matematice: Dacă încercăm să combinăm între ele numai cele 24 de litere ale alfabetului nostru, acestea pot fi aranjate în 600.000 cvadrilioane. Dacă am mai adăuga şi literele alfabetului spaniol nu se mai poate şti ce ar ieşi. Iar dacă toţi oamenii de pe glob ar scrie zilnic câte 40 de pagini de fiecare, ar fi necesar peste un milion de ani ca să se poată transpune în scris toate aranjamentele posibile ale celor 24 de litere. Aceasta ca un plus de cugetare pentru preopinenţi.
Deci, cucerirea ignoranţei omului modern se face prin revelarea cunoştinţei spirituale arhaice. Straniile arhive ale erelor preistorice constituie un limbaj simbolic pe care va trebui să-l descifrăm spre a-i cunoaşte nu numai datele, ci şi înţelesul pentru care a fost pictat. De nu era aici o Revelaţie Universală primară, de unde toată această identitate de idei?
Trecutul nu e mort. Nu există nimic mort în Natură. "Totul e organic şi viu; întreaga lume pare a fi un organism viu," zice Paracelsus. Iată cum citirea şi înţelegerea unei probleme istorice ne integrează total şi conştient în Natura vie, Firea. Acesta este scopul mersului istoric.
De aceea, credinţa noastră că Raţiunea guvernează Lumea şi, în consecinţă, a guvernat istoria este pe deplin justificată.