22 ian. 2010

Gheorghe Comanescu


O organizatie care are ca scop educarea socitetatii si mintii fiecarui individ liber de moravuri si independent...dupa reaprinderea luminilor sub conducerea Marelui Maestru Dohotaru, apoi a lui Sever Frentiu si cu un apogeu sub Nicu Filip Masoneria Romana a avut clipele ei de glorie.
A fost un om care poate a lasat in urma lui ceva. Gheorghe Comanescu s-a nascut la 6 aprilie 1928 în localitatea Babeni – Bistrita, din judetul Vâlcea. El si-a manifestat înca din tinerete optiunea pentru doctrinele democratice, fiind angajat activ politic în organizatia de tineret a PNTCD. Pentru atasamentul sau fata de valorile democratiei si statului de drept, a suferit rigorile unor legi strâmbe, fiind încarcerat politic timp de 10 ani. Eliberat din închisorile comuniste, el si-a definitivat studiile, obtinând diploma de inginer constructor. Dupa 1989, Gheorghe Comanescu si-a reluat activitatea politica, fiind ales deputat PNTCD, în legislatura 1992 - 1996. Admis în rândurile Francmasonilor în anul 1994, Prea Respectabilul Frate Gheorghe Comanescu a parcurs toate treptele initierii în misterele noastre si a fost ales si învestit mai întâi ca Maestru Venerabil, apoi ca Mare Maestru si, în cele din urma, a fost considerat demn de cea mai înalta demnitate a Marii Loji Nationale din România, aceea de Mare Maestru. Pe parcursul celor doua mandate de Mare Maestru care i-au fost încredintate, Respectabilul nostrum Frate a contribuit esential la reconstructia miscarii masonice din România si la reintegrarea ei în Lantul Universal al Masoneriilor Regulare. Multiplele merite ale Prea Respectabilului Frate Gheorghe Comanescu, Mare Maestru din Trecut al Marii Loji Nationale din România, vor fi mereu omagiate, potrivit traditiei, de catre toti adevaratii Francmasoni.
Gheorghe Comanescu a fost deci al patrulea Mare Maestru al Marii Loji Nationale din România, dupa Nicu Filip, Adrian Dohotaru si Sever Frentiu. Sub conducerea lui , Marea Loja Nationala a obtinut peste 120 de recunoasteri din partea altor mari loji regulare din intreaga lume.
Din pacate insa cu Comanescu masoneria a facut o turnura periculoasa... Daca marele Nicu Filip incuraja masonul adevarat, cel cu structura interioara de mason, Gheorghe Comanescu a promovat oamenii cu bani, poate dupa principiul dezonorant ca daca ai bani ai si putere si au ajuns astfel in fratia noastra tot felul de arivisti si impostori...care din fericire, asa cum au venit au si plecat!


Te sarut si te imbratisez frate drag. Ma bucur ca ai ales sa vii azi alaturi de mine si astept sa imi arati unde am gresit in expunerile mele. Sunt perfect de acord cu punctele tale de vedere! Dar a venit ceasul ca masoneria romana sa ia o gura de aer curat. Iata de ce este nevoie de o viziune noua. Spetele de justitie masonica socotite grave duc la excluderi, radieri sau chiar arderi intre Coloane!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu