13 oct. 2009

Opus Dei


Discutand anterior despre Prioratul Sionului, se cuvine sa amintim acum si de OPUS DEI. Opus Dei sau Lucrarea Domnului este, asa cum a definit-o conducatorul ei actual, un ordinariat militar, care are ca misiune întărirea valorilor creştine în societatea de astăzi si a fost infiintata in anul 1928 de catre preotul spaniol Jose Maria Escriva, primind in 1982 din partea Papei Ioan Paul al II-lea statutul de prelatura personala. La 27 de ani de la moartea fondatorului, Escriva, in ciuda tuturor criticilor si a suspiciunilor ce existau asupra lui, a fost canonizat de catre acelasi papa, care il caracteriza ca fiind ”un sfant al vietii de zi cu zi”.
Organizatia functioneaza in sanul Bisericii Romano-Catolice, cu o intindere pe intreg globul, actionand acum si la noi. Aceasta “armata crestina”, a fost acuzata in mass media ca ca ar fi implicata direct si indirect in politica internationala. Jose Maria Escriva de Balaguer s-a nascut in partea de nord-est a Spaniei, in 1902, fiind fiul unui negustor aragonez. A studiat pentru a deveni preot si s-a mutat la Madrid, unde, in 1928, a infiintat aceasta organizatie religioasa care sustine obligatia individului de a cauta sacralitatea in fiecare moment al vietii sale profesionale si personale. Ordinul a cistigat influenta in timpul dictaturii lui Franco si se bucura si astazi de sprijinul multor personalitati din viata politica si economica a Spaniei. Membrii se feresc sa isi declare in mod public apartenenta la acest ordin, iar opinia publica cunoaste foarte putine amanunte despre ritualurile lui medievale. Cind Escriva a decedat la Roma, in 1975, multi arhiepiscopi din lumea intreaga au cerut canonizarea lui, pronuntata in cele din urma de Papa Ioan Paul al II-lea, in octombrie 2002, in Biserica San Pietro din capitala italiana.
Considerata secreta si fundamentalista, Opus Dei este, probabil, cea mai controversata organizatie din sinul bisericii catolice.


Oare cate teorii ale conspiratiei exista in zilele noastre si de ce masonii sunt acuzati mereu pentru tot raul existent in lume? Sa mergem deci inainte in cautarea Adevarului.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu