12 oct. 2009

Protocoalele Inteleptilor Sionului


Cunoasteti Adevarul si Adevarul va va mantui!

Protocoalele Înteleptilor Sionului este probabil cea mai faimoasa pacaleala jucata antimasoneriei.
Ea constituie unul din cele mai notorii falsuri literare din istorie si s-a bazat pe plagiat si frauda înca din cele mai fragede începuturi. Cu toate acestea, acest fals a captat imaginatia multor oameni, altfel foarte rationali, si s-a transformat într-o sursa indispensabila de informatie pentru toti antimasonii.
Ideea pe care documentul o sustine este ca evreii conspira pentru a controla toate guvernele, pentru a distruge civilizatia crestina si pentru a deveni stapânii absoluti ai lumii. Protocoalele descriu detalii asupra metodelor ce vor fi folosite pentru a se atinge aceste obiective, reprezintă planurile secrete şi conspirative realizate de francmasoni, cu scopul de a stăpâni întreaga planeta. Masoneria Libera ar fi astfel principala unealta a Înteleptilor Sionului pentru supunerea si dominarea umanitatii. Absurditatea unui presupus plan criminal, pregatit de un grup care pretinde ca ar controla mass media de pe Glob - dar se dovedeste incapabil sa opreasca publicarea repetata a planurilor sale - este de-a dreptul evidenta.
Desi Biserica Catolica nu s-a caracterizat în general printr-o vadita afectiune pentru masoni, este remarcabil faptul ca una din probele asupra falsitatii certe a Protocoalelor a fost scrisa de parintele reverend Pierre Charles, publicata în Nouvelle Revue Theologique din Belgia, în ianuarie 1938. Parintele Charles trebuie sa fi fost un om de mare curaj, dovedind integritate si dragoste pentru oameni, daca a îndraznit sa publice o astfel de dovada compromitatoare asupra Protocoalelor.
Protocolul nr. 15 este poate cel mai interesant din punct de vedere masonic. Gasim aici fraze de genul: "vom crea si multiplica loji masonice libere în toate tarile lumii... Vom pune toate aceste loji sub o administratie unica, cunoscuta numai de noi... Între membrii acestor loji se vor afla aproape toti agentii politiei nationale si internationale". Regasim aici toate elementele teoriilor conspirationiste si nu merita efortul de a încerca o discutie asupra acestor afirmatii cu cineva care poate crede asemenea ineptii. Sunt oameni care nu au si nu vor sa aiba cunostinta despre independenta puternica a Marilor Loji din toata lumea, sau depre faptul ca politia regimurilor totalitare se considera printre cei mai mari inamici ai Masoneriei Libere.
Celebra fresca "Cina cea de Taina", pictata acum 500 de ani de artistul florentin Leonardo da Vinci, a starnit o apriga disputa din cauza thrillerului esoteric "Codul lui da Vinci" scrisa de americanul Dan Brown. Disputa este legata de personajul misterios pictat in dreapta lui Iisus. Este acesta feciorelnicul apostol Ioan, asa cum cred majoritatea specialistilor, sau este chiar Maria Magdalena, prima dintre apostolii lui Iisus, asa cum incearca sa acrediteze Dan Brown? Exista aici vreun mesaj secret? Conform autorului, Leonardo da Vinci ar fi fost Mare Maestru al Prioriei Sionului, fratie intemeiata pentru a-i proteja pe adeptii supravietuitori ai lui Iisus si pe apropiatii sai de prigoana autoritatilor vremii, stiut fiind faptul ca primii crestini, in special cei apropiati Intemeietorului, au fost supusi unei vanatori continue. Mai mult, chiar Leonardo ar fi fost din stirpea lui Iisus, pentru ca functia de Mare Maestru al Prioriei Sionului nu putea fi ocupata decat de rudele lui. In aceasta calitate, Leonardo ar fi vrut, dupa cum sustine Dan Brown, sa restabileasca dreptatea, trimitand un mesaj credinciosilor, prin celebra fresca. Mesajul ar fi fost ca Maria Magdalena ar fi trebuit sa conduca biserica, si nu cei care au transformat invatamintele lui Iisus intr-o afacere…
Din pacate, propaganda anti-masonica continua sa apara si azi fara nici o restrictie si sentimentele de ura au înflorit din nou si ating nivele ale unei activitati fanatice de necrezut. Masoneria Libera trebuie sa fie întotdeauna pregatita sa contracareze minciunile si sa afirme adevarul. Fie ca noi sa nu ne uitam niciodata misiunea sau sa abandonam principiile înalte ale Fratiei.





Sionul este simbolul credintei de capetenie, în maniera crestina, fara a domina sau manevra oamenii. Pe drumul Sionului poti suferi de saracie, dar esti în siguranta caci stai aproape de Iisus. Poti sa suferi de lipsuri, frustrari, anonimat, dar fa totul în numele lui Iisus si tine-te deoparte de mândrie. Totusi, în Sion, îl asteapta pe orice conducator cea mai grea încercare, si multi esueaza. În Sion se afla belsugul si pretuirea, de aceea, oricât de paradoxal ar parea, multi uita de Iisus si se prabusesc.
Se regaseste în istorie o asa numita "Abaţie a Stăpânei Noastre de pe Muntele Sion" întemeiată în 1099 la Ierusalim de Godefrois de Buglione, devenit rege al Ierusalimului după prima cruciadă. Comunitatea de călugări din continuă să existe în Palestina până în 1291, când este distrusă teoretic de invazia musulmană si puţinii călugări supravieţuitori se refugiază în Sicilia.

Un comentariu: